روابط عمومی
قدردانی معاون درمان از مرکز آموزشی درمانی بهارلو در راستای دستیابی به هدف شاخص سزارین نخست زا
دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه طی نامه ای از رئیس، مدیر، رئیس بخش زنان و زایمان، ماما مسئول بلوک زایمان و سایر کارشناسان مامایی بیمارستان بهارلو در رسیدن به هدف شاخص سزارین نخست زا قدردانی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان بهارلو، متن نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر حکمت
رئیس محترم بیمارستان بهارلو
موضوع: تقدیر و تشکر در راستای دستیابی به هدف شاخص سزارین نخست زای شش ماه نخست سال 1400
با سلام و احترام
با عنایت به دستیابی آن مرکز به هدف مورد انتظار شاخص سزارین نخست زا در شش ماه نخست سال 1400، بدین وسیله مراتب تقدیر و تشکر از حضرتعالی، مدیریت محترم آن مرکز، رئیس بخش زنان و زایمان، ماما مسئول بلوک زایمان و سایر کارشناسان مامایی آن مرکز که در رسیدن به هدف مورد نظر مشارکت فعالی داشته اند بعمل می آید.
دکتر سعید ناطقی/ مدیر درمان دانشگاه
در این راستا گفتگویی با منیر السادات سهل آبادی، ماما مسئول بلوک زایمان داشتیم که بخش هایی از آن در ادامه می آید :
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و خدا قوت خدمت همه همکاران عزیز من سهل آبادی هستم ماما مسئول بلوک زایمان بیمارستان بهارلو با بیست و هشت سال سابقه کار.
من در ابتدا می خواهم از زحمات همکارانم در دپارتمان زنان و زایمان بیمارستان تشکر کنم که با تلاش و فرهنگ سازی موفق شدند شاخص سزارین نخست زا را به میزان هدف قابل قبول وزارتخانه برسانند. همانطور که می دانید شاخص سزارین نخست زا از جمله شاخص های بسیار مهم در سطح دنیاست و علت اهمیت آن در این است که چنانچه مادر در بارداری اول موفق به انجام زایمان طبیعی نشود در بارداری های بعدی نیز ناچار به انجام عمل سزارین می شود و این زنجیره در بارداری های سوم و چهارم هم ادامه خواهد داشت. لذا شاخص زایمان سزارین را در برابر شاخص زایمان طبیعی به شکل معناداری افزایش خواهد داد.
یکی از علتهای افزایش شاخص زایمان سزارین، سزارینهای تکراری است و یکی از علل مهم سزارین های تکراری همان شاخص سزارین نخست زا می باشد.
برای قطع این زنجیره و کاهش این شاخص ما به دو شیوه وارد عمل شدیم. ابتدا بحث فرهنگ سازی بود که ما تا پیش از کرونا کلاسهای زمان فیزیولوژیک خیلی فعالی داشتیم و بعد از کرونا این کلاس ها را به صورت آنلاین برگزار کردیم. در بحث فرهنگ سازی، علاوه بر کلاس ها، ماماها و متخصصان زنان با مادر در بدو پذیرش صحبت می کردند و سیر زایمان را به طور مفصل توضیح میدادند که کمک خوبی از نظر پذیرش روحی بیمار در مورد زایمان طبیعی بود.
مورد دوم استفاده از تکنیکهای تنفسی، ورزشها، وسایل کمکی، آروما تراپی و تکنیک های دارویی برای کاهش درد زایمان بود. انجام زایمان بی درد با تکنیک های بیهوشی اپیدورال و اسپاینال در بلوک زایمان فرصت خوبی را به ما می داد تا همکاری مادر را در پروسه زایمان به دست بیاوریم زیرا مادر درد کمتری را احساس می کرد و از نظر ذهنی آمادگی بهتری برای همکاری داشت.
خب ما امیدواریم که به همین شکل ادامه داشته باشد حدود نود درصد پرسنل بلوک زایمان دوره زایمان فیزیولوژیک را گذراندند و با تکنیکهای تنفسی، ورزشها و ... کاملاً آشنا هستند. پس با این تجربه تلاش می کنیم تا همه مادران ما با یک تجربه حس خوب از بیمارستان مرخص بشوند و دیگران را به انجام زایمان طبیعی تشویق کنند.
ارسال نظر