واحد آنژیوگرافی مرکز آموزشی درمانی بهارلو (مرکز قلب سپهر)
مرکز قلب سپهر به عنوان یک مرکز ارجاعی آنژیوگرافی و جراحی قلب، در بیمارستان بهارلو به خدمت مشغول است.
هدف ما
مرکز قلب سپهر، به عنوان مرکزی پیشرو در ارائه خدمات آنژیوگرافی و جراحی قلب در پایتخت ایران به ارائه خدمت خواهد پرداخت. بنابراین انتظار می رود بیمار و مراجعان ما سطح بالایی از خدمات به موقع، با کیفیت، متناسب و کارآمد را در همراهی با نتایج مطلوب تجربه کنند.
دورنمای ما
ارائه به روزترین اقدامات درمانی و جراحی همزمان با مراکز سطح اول درمانی جهان در حوزه قلب و اندوواسکولار، شاه بیت دورنمای مجموعه ماست و این جز با دستیابی به بالاترین استانداردهای موجود در زمینه ارائه خدمتی ایمن، حرفه ای، کارآمد و تامین نظر همه جانبه مراجعان ما امکان پذیر نخواهد بود.
امکانات ما
فناوری های به روز و پیشرفته ما در محیطی ایمن و آرام، امکان بازگشت بیماران کت لب را به محیط گرم خانواده در همان روز اول فراهم می کند. مرکز قلب سپهر همه مجوزها و استانداردهای لازم را جهت ارائه بالاترین سطح خدمت دریافت نموده و از سوی بالاترین مراجع نظارت بهداشتی درمانی کشور واجد صلاحیت شناخته شده است.
مجموعه ما در فضایی بالغ بر حدود 600 متر مربع، با 22 تخت در قالب بخش های پره کت، کت لب، پست کت، اتاق عمل جراحی های قلب و ICU-OH و با بهره گیری از معتبرترین برندهای در دسترس طراحی، ساخته و تجهیز شده است.
تعهد کیفیت
هدف ما ارائه سطحی عالی از کیفیت در مراقبت های بهداشتی و درمانی کاردیوواسکولار است. در این مسیر، مجموعه خود را به دستیابی به عالی ترین نتایج درمانی و رضایتمندی بیماران خود متعهد می داند.
ما بر این هدف پای می فشاریم و همگام با آن، بیماران را جزو خانواده بزرگ مرکز قلب سپهر می دانیم و طبیعی است هیچگاه بیماران خود را تنها نخواهیم گذاشت.
پزشکان ما
حضور جراحان و متخصصان توانمند و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به عنوان برجسته ترین نهاد دانشگاهی علوم پزشکی در کشور، در کنار متخصصان برجسته و مجرب دیگر ما اعتبار علمی مجموعه را دو چندان نموده است.
مرکز قلب سپهر تشکیلات خود را جهت عرضه خدمات تخصصی و فوق تخصصی ذیل تجهیز نموده است:
• کاتترگذاری قلب
کاتترگذاری قلب که به آنژیوگرافی کرونر نیز شناخته می شود، اقدامی است که جهت ارزیابی ناهنجاریهای انسدادی سرخرگ های خون رسان به قلب صورت می گیرد. این مداخله معمولا در بیمارانی که علائم بیماران عروق کرونر (آنژین) را نشان می دهند، بیماران با حمله قلبی حاد یا بیماران در تدارک جراحی قلبی با دلایلی غیرمرتبط با بیماری عروق کرونر صورت می پذیرد.
در کاتترگذاری قلبی یک کاتتر (لوله ای بلند، نازک و قابل انعطاف) در داخل بدن، داخل یک سیاهرگ یا سرخرگ که به سمت قلب رانده می شود و با استفاده از دوربین آشکارکننده اشعه x، حرکت آن روی صفحه تلویزیون نشان داده می شود. کاتتریزاسیون قلبی به سبب ماهیت با حداقل تهاجم این مداخله، معمولاً به خوبی از سوی بیمار تحمل می شود و عارضه شدیدی روی نمیدهد.
از آنجا که عروق خونی عصب دهی نمی شوند، بیمار کاتتر را داخل بدن خود حس نخواهد کرد. البته به میزان کافی در قبل و حین پروسه مداخله، داروهای تسکین بخش را دریافت خواهد کرد. در اکثر موارد، بیمار نیازی به بیهوشی ندارد ولی در موارد خاص، مثلاً در موارد استنت گذاری ورید، شاید احتیاج به انجام پروسه تحت بیهوشی عمومی باشد.
• آنژیوپلاستی (استنت گذاری) کرونر
آنژیوپلاستی کرونر که به PCI هم معروف است، مداخله ای است که جهت باز کردن عروق قلبی که بواسطه پلاک مسدود شده اند صورت می پذیرد و امکان بهبود جریان خون داخل بافت قلب را فراهم می آورد.
انجام آنژیوپلاستی در بیماران دچار علایم گرفتاری عروق کرونر و نیز بیمار دچار حمله قلبی شایع است. از جمله منافع این مداخله کاهش علایم ثانویه به انسداد عروق کرونر و در برخی موارد کاهش بروز سکته قلبی و مرگ خواهد بود.
آنژیوپلاستی با جاگذاری یک لوله سیمی (استنت) همراه است. این وسیله به باز ماندن شریان کمک کرده، شانس تنگی مجدد آن را کاهش می دهد. گروهی از استنت ها نیز آغشته به داروهای ویژه ای است که به بازماندن رگ کمک می کنند.
• آنژیوگرافی عروق محیطی
جهت بررسی وجود انسداد یا ناهنجاری عروق خونی خارج از قلبف مانند دست یا پا یا کاروتید صورت می پذیرد. این مداخله اصولاً در بیمارانی انجام می گیرد که دچار علائم بیماری عروقی محیطی هستند.
• جاگذاری دستگاه ضربان ساز (Pacemaker)
ضربان ساز دستگاهی است که جریان الکتریسیته را از طریق الکترودهای ظریفی (سیم های پیس میکر) به قلب می رساند و قلب را وادار به تپش منظم می کند.
یک قلب طبیعی دارای ضربان ساز داخلی خود است که در اصطلاح پزشکی SA-Node نامیده می شود و گروهی از سلول های تخصص یافته داخل بافت قلب است که ایمپالس های الکتریکی ین 60 تا 100 بار در دقیقه تولید می کند. این ایمپالس ها باعث انقباض منظم قلب می شود. در برخی بیماری ها، یا با افزایش سن، گاهی این سلول ها ضعیف یا دچار اختلال می شود و به همین سبب کارکرد طبیعی خود را از دست می دهد. از این رو برادی کاردی یا کاهش ضربان قلب روی می دهد که می توان آن را با تعبیه ضربان ساز درمان کرد.
• جاگذاری دفیبریلاتور
فیبریلاتور دستگاهی است که در موارد خاص جهت رساندن الکتریسیته به قلب به منظور تحریک قلب به تپش عمل می کند و در صورت لزوم امکان شوک دادن به قلب را فراهم می آورد. برخی بیماران (خصوصاً بیماران دچار نارسایی احتقانی شدید قلب) مستعد داشتن ریتم های نامنظم هستند که حیاتشان را تهدیدی می کند. جای گذاری دفیبریلاتور جهت این بیماران، درمانی موثر به شمار می رود.
دفیبریلاتورها هم قادر به انجام وظیفه به عنوان ضربان ساز هستند و هم در صورت نیاز به عنوان دفیبریلاتور عمل خواهند کرد.
• کاردیوورژن
کاردیوورژن اصطلاحی است که از آن جهت توصیف بازگشت قلب به ریتم طبیعی استفاده می شود و عموماً در بیماران علامت داری که دچار ضربان های سریع یا نامنظم هستند به کار می رود. کاردیوورژن هم بصورت دارویی و هم با بهره گیری از دستگاه های الکتریکی قابل انجام است. رویکرد استاندارد، متعاقب تزریق داروهای آرامبخش به بیمار و رساندن جریان الکتریکی به قلب از طریق استیک ها یا Padهای بزرگی است که به دیواره قفسه سینه متصل می شود.
• جراحی بای پس قلب
جراحی بای پس عروق کرونر یا همان GABG روش درمانی است که برای بیماران مبتلا به بیماری های عروق کرونر استفاده می شود. بیماری عروق کرونر همان تنگی یا گرفتگی یک یا تعدادی از عروق کرونر قلب است که مسئولیت رساندن خون غنی از اکسیژن به قلب را بر عهده دارند. جراحی بای پس عروق کرونر، جریان طبیعی قلب را از طریق ایجاد مسیر موازی در کنار سرخرگ های گرفتار مجدداً برقرار می کند. این امر عموماً از طریق نوعی پیوند عروق که از سرخرگ ها یا وریدهای ذخیره در قفسه سینه، پا یا دست تامین می شود، صورت می پذیرد.
• جراحی دریچه های قلب
دو گونه از جراحی دریچه های قلب وجود دارد: جراحی ترمیم و جراحی تعویض دریچه.
پس از بررسی های مختلف و تشخیص نوع نیاز بیمار به جراحی دریچه قلب – که توسط پزشک شما و با ملاحظه موارد متعددی از قبیل ساختار قلب، سن، شرایط دارویی و شیوه زندگی شما انتخاب می شود – اقدامات اولیه جهت جراحی صورت می پذیرد. در
در برخی موارد نیز ممکن است جراحی دریچه در ترکیب با سایر جراحی های قلب صورت پذیرد، مانند جراحی هایی برای بیش از یک دریچه و یا ترکیب جراحی دریچه با جراحی بای پس، جراحی آنوریسم آئورت یا جراحی جهت درمان فیبریلاسیون دهلیزی.
• جراحی اختلالات مادرزادی قلب
شایع ترین اختلالات مادرزادی قلب عبارتند از: نقایص مادرزادی دریچه، نقایص دیواره دهلیزی و بطنی (ASD & VSD)، فورامن اوال باز(PFO)، مجرای سرخرگی باز (PDA)، آنومالی های عروق ریوی، کوارکتاسیون آئورت، آنومالی ابشتین، تنگی سرخرگ ریوی، تترالوژی فالو (TOF)، جابجا شدگی سرخرگ های بزرگ و پرفشاری ریه.
هریک از موارد ذکر شده با توجه به میزان و شدت ناهنجاری و نیز شرایط بیمار رویکرد جراحی و درمانی خود را می طلبد.
• جراحی آئورت
جراحی های آئورت مشتمل بر جراحی آئورت صعودی، کمان آئورت، آئورت نزولی، ترمیم های تراکوابدومینال، مداخلات گرافت استنت اندوواسکولار آئورت شکمی همه و همه از سوی یک تیم چندتخصصی صورت می پذیرد.
در موارد آنوریسم های آئورت قفسه سینه و شکم، رویکرد آندوواسکولار با حداقل تهاجم روش ترجیحی است که موجب کاهش ناخوشی و مرگ بیماران می شود. همچنین در جراحی آنوریسم آئورت قفسه سینه، رویکزد داخل عروقی، نیز از جمله روش هایی است که در این مرکز مورد استفاده قرار می گیرد.
اطلاعات تماس:
شماره تماس: 11-55658500
داخلی : 561-562