مراجعه کننده گرامی لطفا در زمان نمونه گیری به نکات زیر توجه بفرمایید؛
رایج ترین کاربردآزمایش مدفوع تشخیص انواع مختلف انگل ها ی بیماری زا درروده است. افرادی که تحت آزمایش مدفوع قرار می گیرند باید برای مدت 7تا10روز پیش ازانجام این آزمایش از درمان باروغن کرچک یاروغن های معدنی،بیسموت منیزیم،ترکیبات ضد اسهال تنقیه باباریوم ومصرف آنتی بیوتیک ها خودداری نمایند.بهتر است این آزمایش در سه نوبت انجام شود.نمونه مدفوع باید مستقیماً در ظرفی که از طرف آزمایشگاه در اختیار بیمار قرار می گیرد جمع آوری شود اگر بیمار بستری است نمونه را در یک ظرف خشک جمع آوری نموده سپس بااستفاده از چوب مخصوص(آبسلانگ)نمونه را در ظرف نگهدارنده برچسب دارمنتقل نمایید.در صورت مشاهده کرم یا هر مورد مشکوک به آزمایشگاه اطلاع دهید.نمونه مدفوع نباید با ادرار یا آب آلوده شود زیرا ادرار می تواند برخی از انگل های فعال را از بین ببرد.بیماران باید نمونه جمع آوری شده را خصوصاً در موارد مشکوک به اسهال خونی بلافاصله به آزمایشگاه ارسال نمایند.اگر انجام آزمایش حداکثر تا30دقیقه پس از جمع آوری نمونه امکانپذیر نباشد ،لازم است نمونه در یخچال نگهداری شود.
آزمایش بررسی خون مخفی در مدفوع:
گاهی اوقات خونریزی های مختصری در بخش های مختلف دستگاه گوارش اتفاق میافتد که به علت مقدار کم باچشم قابل دیدن نیست.بنابرین باید باروشهای آزمایشگاهی تشخیص داده شود بهتر است این آزمایش در 3نوبت انجام شود.
برای انجام این آزمایش باید نکات زیر رارعایت نمائید:
48الی72 ساعت پیش از آزمایش ودر طی دوره جمع آوری نمونه مدفوع از خوردن گوشت قرمز،گوشت سفید(مرغ وماکیان)،ماهی ،شلغم وتربچه خودداری نمائید.
مصرف دارو های زیر:
آهن، ایندومتاسین،کلشی سین،آسپرین،بروفن،کورتن هاوویتامین Cباید 48ساعت پیش از انجام آزمایش ودوره جمع آوری نمونه قطع شود. درصورت خونریزی از لثه در حین تمیز کردن دهان ودندان در طی 48ساعت پییش از انجام آزمایش از مسواک زدن وکشیدن نخ دندان اجتناب نمایید.نمونه باید سریعاً به آزمایشگاه تحویل داده شود.نمونه مدفوع نبایدبا ادرار یا سایر مواد آلوده شود.